Älskar att laga mat och all kreativ hobby


Idag ska vi experimentera lite......

18.08.2013 10:38

.........med kött i Weber röken.

Jag skulle ju köpa oxbringa igår men hittade såklart inte det, tänkte ju härma Sveriges grillmästare !!!

Nu blev det inte så utan jag köpte en bit högrev och en bit karré, ska bli spännande och se om det blir bra.

Jag började med att lägga flis i vatten.

Sen gjorde jag en rub till högreven på, spiskummin, paprika, colemans senapspulver, råsocker, flingsalt, peppar, timjan och rosépeppar som jag krossade.

Nu var det till att gnida in köttet med denna blandning.

Karré bitan var redan kryddad så den får vara så, det är ju som sagt experiment.

Och nu ligger de på gallret i röken, vattenbehållaren i röken har jag fyllt med äppeljuice för att få en saftigare smak.

Nu ska köttet få gotta sig här i 8-9 timmar! Hoppas verkligen det blir bra! Återkommer med svaret.

—————

Tillbaka