Älskar att laga mat och all kreativ hobby


Blogg

22.08.2013 11:48

Extra dry.....

......hmmm, kommer väl att dra ordenligt i smaklökarna.......

Denna flaska fick Hans när han målat grannens mur.

Och här är muren som genererade denna.

 

—————

20.08.2013 15:22

En dag med strålande sol

på eftermiddagen, hoppas det kommer flera sådana dagar i augusti och september!

—————

19.08.2013 16:16

Sonen var på besök igår

och ville absolut inte vara med på bild, hahaha.....de har sina idéer de små liven.

—————

19.08.2013 16:11

Äntligen har jag börjat klippa mina......

......tygrutor till lapptäcksdynan jag ska göra till kökssoffan.

Fick ju göra något mellan skurarna igår.

75 st rutor som är 16 x 16 cm, sen var det till att nåla allihopa innan det är dax att sy de små vecken.

Detta gör jag bara för att jag ska fylla varje ruta med stoppning så dynan blir lite kullig om ni förstår vad jag menar.

Nu är alla 75 rutor nålade och jag ska snart bege mig upp till symaskinen och sy en liten söm över alla veck.

—————

19.08.2013 16:06

Fast det regnade skurvis igår...

...hann Hans med att måla lite ändå, vår halvmur på garageuppfarten sen var han så snäll och målade grannens halva oxå när de inte var hemma. Det tyckte det var jättepinsamt att han hade gjort det till dem men fint blev det och de blev nöjda.

Henric kom ut med en flaska bubbel till honom.

Efter detta dagsverke var både Hans och hundarna trötta.

—————

19.08.2013 15:49

Jaaa, det blev inte som tänkt..

..med det rökta köttet, fast det legat lite mer än 9 timmar i röken var det inte helt klart, hade nog behövt några timmar till eller högre värme i röken så det fick gå klart i ugnen. Smaken var det absolut inget fel på men ack så mycket lättare det är att röka fisk.

Glömde såklart ta ett kort när det var klart men det får jag göra nästa gång.

—————

18.08.2013 10:38

Idag ska vi experimentera lite......

.........med kött i Weber röken.

Jag skulle ju köpa oxbringa igår men hittade såklart inte det, tänkte ju härma Sveriges grillmästare !!!

Nu blev det inte så utan jag köpte en bit högrev och en bit karré, ska bli spännande och se om det blir bra.

Jag började med att lägga flis i vatten.

Sen gjorde jag en rub till högreven på, spiskummin, paprika, colemans senapspulver, råsocker, flingsalt, peppar, timjan och rosépeppar som jag krossade.

Nu var det till att gnida in köttet med denna blandning.

Karré bitan var redan kryddad så den får vara så, det är ju som sagt experiment.

Och nu ligger de på gallret i röken, vattenbehållaren i röken har jag fyllt med äppeljuice för att få en saftigare smak.

Nu ska köttet få gotta sig här i 8-9 timmar! Hoppas verkligen det blir bra! Återkommer med svaret.

—————

18.08.2013 10:35

Hundrunda efter maten igår

Det börjar bli lite kyligare på kvällarna nu, det var några stycken som tog sig ett kvällsdopp vid halv nio igår kväll, kan inte säga att det såg så inbjudande ut, eller?

Denna bilden bort mot småbåtshamnen tyckte jag blev fin.

—————

18.08.2013 10:26

Det bidde kräftor, musslor och paj....

....igår för oss, mysigt att sitta och äta detta på tu man hand. Jag drack vitt vin och Hans öl och snaps, mums vad gott det var.

Vi började med musslor som jag gratinerat, jag rev parmesanost och blandade med lite smör, vitlök och persilja sen in i ugnen ca en kvart.

Jag gjorde varsin paj med skinka, rödlök och fetaost i oxå. När man kommer på att det kanske skulle vara gott med paj till är det super att ha dessa hemma i frysen på lut, Hattings portionsfrysta pajskal, bara ner med fyllningen i de frysta skalen och skjuss in i ugnen.

Jag ahr alltid sådana på lut, superbra att ha om man t ex får köttfärs över från middagen någon gång, ner i pajskalet på med ost och lite äggstanning så är lunchen till dagen efter fixad.

I ett paket ligger 4 skal, så bra att ha hemma när tiden är knapp och man inte hinner göra egen pajdeg.

Såhär ser förpackningen ut.

Och sen blev det såklart kräftor, rostat bröd och vitlökssås. Det ser väl gott ut!!!!

—————

17.08.2013 15:37

Ikväll blir det kräftskiva.....

...på tu man hand för Hans och mej, gott ska det bli, blir nog lite gratinerade mussor och en liten paj till oxå!

—————



Taggar

Listan över taggar är tom.