
Älskar att laga mat och all kreativ hobby
Coleslow från USA
Testa testa testa säger jag bara, lovar det kommer bli ett favoritrecept.
1/2 stort vitkålshuvud eller 1 litet
1-2 morötter beroende på storlek
2,5 dl gräddfil
1 tsk socker
1 dl majonnäs
2 msk citronjuice på flaska
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 liten gul lök, ibladn tar jag röd lök för den är lite mildare i smaken
Rör ihop gräddfil, majonnäs, socker, salt, citronjuice och peppar
nu är såsen klar
Strimla nu vitkålen fint
riv morötterna
och finhacka den gula löken
ner med allt i såsen, rör runt så det geggar ihop sig
går jättebra att äta direkt men blir nästan lite godare om den får vila till sig ett litet tag, 30-60 minuter
den håller sig flera dagar i kylen.
PS. på sommaren brukar jag köpa färsk vitkål och då brukar ett sådant vara lagom i storlek att använda, de färska är ju lite mindre än de som finns året runt i butikerna. DS
Lycka till!