Älskar att laga mat och all kreativ hobby


Coleslow från USA

Testa testa testa säger jag bara, lovar det kommer bli ett favoritrecept.

1/2 stort vitkålshuvud eller 1 litet

1-2 morötter beroende på storlek

2,5 dl gräddfil

1 tsk socker

1 dl majonnäs

2 msk citronjuice på flaska

1 tsk salt

1/2 tsk peppar

1 liten gul lök, ibladn tar jag röd lök för den är lite mildare i smaken

Rör ihop gräddfil, majonnäs, socker, salt, citronjuice och peppar

nu är såsen klar

Strimla nu vitkålen fint

riv morötterna

och finhacka den gula löken

ner med allt i såsen, rör runt så det geggar ihop sig

går jättebra att äta direkt men blir nästan lite godare om den får vila till sig ett litet tag, 30-60 minuter

den håller sig flera dagar i kylen.

PS. på sommaren brukar jag köpa färsk vitkål och då brukar ett sådant vara lagom i storlek att använda, de färska är ju lite mindre än de som finns året runt i butikerna. DS

Lycka till!