
Älskar att laga mat och all kreativ hobby
Foccacia m västerbotten ost
Fantastiskt gott bröd till buffé, sallad eller varför inte grillat.
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja
1 tsk salt
150 g riven västerbottenost, ( blir billigare om river den själv)
8 dl vetemjöl special
nystött svartpeppar efter smak, vill man känna pepparsmaken ordenligt är det 2 tsk du ska ta, jag utesluter det allt som oftast.
flingsalt
Om du vill ha svartpeppar ska du stöta pepparkornen i en mortel.
lös upp jästen i det lumna vattnet
tillsätt nästan all olivolja, vanligt salt, ost och ev peppar
häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordenligt emellan
arbeta degen ca 10 minuter, jag kör min i assistent ca 7 minuter, den ska vara ganska lös och kladdig
häll lite olja över degen och vänd den om i bunken så den blir kladdig runt om
täck skålen med plastfolie och ställ den att jäsa i 1,5 timmar
smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten
täck med plastfolie igeon och låt jäsa ytterligare 30 minuter
tryck lite lätta fördjupningar i degen med dina fingrar, pensla med olivolja och strö över flingsalt
grädda i 200 grader i ca 20 minuter
låt svalna och skär sedan upp i fyrkanter
Brödet är godast nybakat!!! och hur enkelt som helst att baka.
LYCKA TILL !!!