Älskar att laga mat och all kreativ hobby


Foccacia m västerbotten ost

Fantastiskt gott bröd till buffé, sallad eller varför inte grillat.

25 g jäst

3 dl ljummet vatten

0,75 dl olivolja

1 tsk salt

150 g riven västerbottenost, ( blir billigare om river den själv)

8 dl vetemjöl special

nystött svartpeppar efter smak, vill man känna pepparsmaken ordenligt är det 2 tsk du ska ta, jag utesluter det allt som oftast.

flingsalt

Om du vill ha svartpeppar ska du stöta pepparkornen i en mortel.

lös upp jästen i det lumna vattnet

tillsätt nästan all olivolja, vanligt salt, ost och ev peppar

häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordenligt emellan

arbeta degen ca 10 minuter, jag kör min i assistent ca 7 minuter, den ska vara ganska lös och kladdig

häll lite olja över degen och vänd den om i bunken så den blir kladdig runt om

täck skålen med plastfolie och ställ den att jäsa i 1,5 timmar

smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten

täck med plastfolie igeon och låt jäsa ytterligare 30 minuter

tryck lite lätta fördjupningar i degen med dina fingrar, pensla med olivolja och strö över flingsalt

grädda i 200 grader i ca 20 minuter

låt svalna och skär sedan upp i fyrkanter

Brödet är godast nybakat!!! och hur enkelt som helst att baka.

LYCKA TILL !!!