
Älskar att laga mat och all kreativ hobby
Mandeltårta
Krispiga mandelbottnar med god smörkräm
ca 12 bitar
Bottnar:
100 g hackad mandel
1,5 dl strösocker
4 äggvitor
Fyllning:
4 äggulor
1 dl strösocker
3/4 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
Sätt ugnen på 175 grader
Bottnar
Rita 2 rundlar ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på plåtar, smörj och mjöla rundlarna lätt.
Blanda mandel och socker, vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandelsockret, bred ut smeten så jämnt så möjligt i rundlarna.
Grädda bottnarna en i taget mitt i ugnen i ca 15 minuter, lossa bottnarna från pappret och låt kallna.
Fyllning
Blanda gulor, socker och mjölk i en kastrull, låt sjuda till en tjock kräm under ständig omrörning så det inte bränns vid, ta kastrullen från plattan när krämen tjocknat och rör ner det mjuka smöret i klickar undet omrörning.
Låt krämen svalna, ställ sedna i kylen för att stelna.
Lägg ihop bottnarna strax innan servering (tar bara ett par minuter) med hälften av krämen emellan bottnarna och hälften ovanpå.
Dekorera med bär eller strö små guld och silver pärlor över, halvera gröna druvor och lägga ovanpå är oxå jättegott.
Hoppas det smakar!