
Älskar att laga mat och all kreativ hobby
Pepparrotssoppa
4 portioner
SOPPAN
2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten, ibland tar jag hälften vitt vin och hälften vatten
125 g cantadou eller ICAs färskost, pepparrot
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk kycklingfond
3-4 tsk riven pepparrot på burk, liten genomskinlig burk som finns i kyldisken bland pepparrotsvisp på tub
salt och peppar
KRUTONGER
6 skivor formfranska
smör till stekning
1 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör soppan så här,
smält smör i kastrull och tillsätt mjölet, häll på vattnet, lite i taget under vispning, tillsätt kycklingfond och koka upp under omröring.
tillsätt pepparrotsost, creme fraiche, grädde och pepparroten från burken, sjud några minuter, smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite mera av den rivna pepparroten på burk, allt efter tycke och smak.
Krutonger,
skär brödet i små fyrkanter ca 1x1 cm, fräs krutongerna med smör och vitlök ett litet tag, slå på olivoljan och lite salt och peppar och fräs på ett tag till.
ta upp dem ur stekpannan och låt ligga på en bit hushållspapper ett tag.
Häll upp soppan i tallrikar och lägg i lite krutonger och garnera med lite färsk basilika