
Älskar att laga mat och all kreativ hobby
Potatispaj
Denna potatispaj är god till varmrökt lax men även kött, den är perfekt på ett buffébord också.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
nyp ihop pajdegen för hand eller i matberedare
låt vila i kylen minst 45 minuter
Fyllningen:
5-700 g kokt kall skivad potatis
3 dl riven ost med lite smak blir godast
ca 20 cm purjo som du skivar
250 g fryst bladspenat som ska kramas ur ordentligt
salt och peppar
Äggstanningen:
5 ägg
5 dl gräddmjölk
dill
tryck ut pajdegen i en bakform med löstagbar kant, varva potatis, purjo, ost, spenat samt salt och peppar.
slå på äggstanningen
grädda i 200 grader i 70 minuter
stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i ugnen i eftervärmen
kan ätas ljummen men är precis lika god kall
håller flera dagar i kylen så den går hur bra som helst att förbereda i god tid