Älskar att laga mat och all kreativ hobby


Potatispaj

Denna potatispaj är god till varmrökt lax men även kött, den är perfekt på ett buffébord också.

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

100 g smör

2 msk vatten

nyp ihop pajdegen för hand eller i matberedare

låt vila i kylen minst 45 minuter

Fyllningen:

5-700 g kokt kall skivad potatis

3 dl riven ost med lite smak blir godast

ca 20 cm purjo som du skivar

250 g fryst bladspenat som ska kramas ur ordentligt

salt och peppar

Äggstanningen:

5 ägg

5 dl gräddmjölk

dill

tryck ut pajdegen i en bakform med löstagbar kant, varva potatis, purjo, ost, spenat samt salt och peppar.

slå på äggstanningen

grädda i 200 grader i 70 minuter

stäng av ugnen och låt pajen stå kvar i ugnen i eftervärmen

kan ätas ljummen men är precis lika god kall

håller flera dagar i kylen så den går hur bra som helst att förbereda i god tid