Älskar att laga mat och all kreativ hobby


Speciell köttfärssoppa, 4 port

300-400g blandfärs
Salt, peppar
1 dl tomatpuré
1 liter vatten
1 vitlöksklyfta
2 köttbuljongstärningar
1-1,5 msk rödvinsvinäger
2 cm riven ingefära
150 g tärnad fetaost
2-3 morrötter skurna i tunna stavar
 
Bryn färsen och krydda med salt och peppar, tillsätt tomatpurén, vatten, pressad eller riven vitlök och buljongtärningarna, låt koka ett par minuter och tillsätt sedan den rivna ingefäran, vinägern och morrötterna som är skurna i tunna stavar och låt koka några minuter till. Det skall vara lite tuggmotstånd i morrötterna. Smaka av, krydda mer om du tycker det behövs.
Tärna fetaosten och lägg i precis före servering.
Grov macka med ost är gott till.
 
Hoppas det smakar


Skapa en hemsida gratis Webnode