
Älskar att laga mat och all kreativ hobby
Västerbottenpaj
Västerbottenpaj
Ingredienser
Pajdeg:
125 125 g smör, skuret i bitar
3 3 dl vetemjöl
3 3 msk kallt vatten
Fyllning:
225 225 g västerbottenost, riven
1 1 dl mjölk
3 3 st ägg
Salt
Nymalen svartpeppar
Till garnering och servering:
2 2 dl créme fraiche
100 100 g stenbitsrom
Finhackad rödlök
Gör så här
1. Nyp ihop smöret med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop pajdegen.
2. Tryck ut den i en pajform, c:a 20 cm i diameter.
3. Nagga botten och förgrädda pajen i 10 minuter på 225°. Fäst gärna kanten med folie.
4. Ta bort foliepappret och fördela den rivna osten i pajskalen.
5. Vispa ihop mjölken med äggen.
6. Salta och peppra.
7. Fyll pajskalet med äggsmeten.
8. Grädda pajen i c:a 15-20 minuter på 225° eller tills fyllningen stannat och fått vacker färg.
Garnera pajen innan servering (ska vara kall) klicka på creme fraiche, stenbitsrom och strö över den finhackade rödlöken.